TURNIR NA NAJVIŠOJ NADMORSKOJ VISINI NA BALKANU

PRAZNIK RUKOMETA NA ŽABLJAKU NA NAJVIŠOJ NADMORSKOJ VISINI NA BALKANU . TREBJESA OSVOJILA TURNIR U OBJE GENERACIJE

U nedelju je u organizaciji TKD Durmitor Vrhnika i RK Žabljak u osnivanju uz pomoć RK Trebjesa odražan I rukometni turnir „Durmitor kup“ Žabljak 2022. Turnir se igrao u dvije kategorije i to u generaciji djevojčica 2008 i 2010 godište. U revijalnom dijelu turnira nastupile su mini rukometne sekcije RK Žabljak dok je odigrana i seniorska utakmica izmedju rukometašica Trebjese i Podgorice a utakmica je završena u korist ekipe Trebjese rezultatom 42 :22 .

Turnir je svečano otvorila gdja Tatjana Tanja Novosel koja je i svečano otvorila turnir poželjevši da turnir pređe u tradiciju i da uporedo sa njim raste i RK Žabljak koji je u fazi osnivanja .
Prvo mjesto u kategoriji 2008 godišta osvojila je ekipa Trebjese koja je u polufinalu savladala ekipu Mojkovca rezultatom 20:4 dok je u finalu savladana ekipa Jedinstva rezultatom 25: 4 . Treće mjesto osvojila je ekipa Mojkovca koja je u utakmici za treće mjesto savladala ŽRK Podgorica rezultatom 17:12 . Najbolji strijelac turnira u kategoriji 2008 godišta je Sanja Dulović ( ŽRK Podgorica ) ,najbolji igrač je Andjela Vujović ( RK Trebjesa ) dok je Maša Dubljević najbolji golman .(RK Trebjesa )

U kategoriji 2010 godišta trijumfovala je Trebjesa koja je u polufinalu savladala ekipu Podgorice rezultatom 13:2 , dok su u finalu savladale ekipu Jedinstva rezultatom 11-2 . Najbolji strijelac je Albina Kolić iz ŽRK Jedinstvo ,najbolji igrač je Anđela Lalatović ( RK Trebjesa ) dok je njena klupska koleginica Teodora Gogić najbolji golman turnira.( RK Trebjesa )
Veliku zahvalnost dugujemo predsjedniku TKD Durmitor Vrhnika gdji Tatjani Tanji Novosel kao i volonterima sa Žabljaka na organizaciji turnira i gledamo se sledeće godine na internacionalnom turniru za obje generacije djevojčica .

IZNAD SVIH TREBJESA