INTERVJU ZA POBJEDU

DOMINANTNA GENERACIJA RK TREBJESA

U intervju za Pobjedu Miloš Perović govorio je o radu kluba sa posebnim akcentom na mladje kategorije kluba .

Trener Trebjese ističe da je talentovani tim bez poraza (na zvaničnim i prijateljskim utakmicama) u posljednje četiri godine.
– Ova generacija nije poražena četiri godine, zato su mnoge pionirke dobile priliku da nastupaju za naš seniorski tim u SBbet Drugoj ligi – kazao je Perović.
Mlade rukometašice su šampionke u pionirskoj kategoriji. U ovoj sezoni ostvarile su deset pobjeda, dominantne su i ono najvažnije, Perović sa saradnikom Milošem Boškovićem, forsira brz, moderan rukomet.
– Prezadovoljni smo njihovim razvojem i svih selekcija u klubu. Ponosni smo na rad i zalaganje. U Pionirskoj ligi igra čitav roster, a ne samo jedna postava. Sve djevojčice imaju šansu da se razvijaju. Upravo nam Pionirska liga služi za napredak i kao odskočna daska za seniorski uzrast. Kvalitet Druge lige je takav da mnoge naše pionirke mogu da igraju. Ohrabruje napredak, a u klubu uvijek imamo isti pristup.
Recept za kontinuitet je poznat.
– Iza nas je veliki rad i odricanje. Djeca su maksimalno disciplinovana u radu. Vole rukomet i posvećena su.
Perović insistira i na individualnom radu.
– I to je važna stvar za razvoj. Raduje nas što se djevojčice druže van terena, zbog čega je primjetna hemija kao važan faktor i za napredak i rezultate. I zaista – bez velikog rada i ulaganja nema uspjeha.
Prije nekoliko sedmica iz nikšićkog kluba pokrenuta je akcija prikupljanja sredstava za kupovinu minibusa.
– Pokrenuli smo akciju za kupovinu kombija koji bi nam olakšao putovanja na turnire i zvanične utakmice. A poziva ne fali za međunarodne turnire. Akcija još traje, ima ljudi koji pokazuju dobru volju i pomažu nam kako bismo smanjili troškove. Borićemo se da ostvarimo i ovaj cilj.
Klub nema generalnog sponzora. Pomažu roditelji…
– Gledamo da im stvorimo elementarne uslove za rad, to je primarno. Imamo pomoć od prijatelja koji nam pomažu u sportskoj opremi, a kao klub djelimično finansiramo učešće u Pionirskoj ligi, a roditelji nam pomažu. Nemamo generalnog sponzora, a nadam se da će neko, nekada prepoznati sve ovo što radimo – jasan je Perović.

PIONIRKE TREBJESE