INTERVJU ZA PORTAL ONOGOŠT

Perović: Svjesni smo da će ovo biti značajno prilogađavanje mladih igračica na elitno takmičenje

Perović: Svjesni smo da će ovo biti značajno prilogađavanje mladih igračica na elitno takmičenje
Da na mlađima svijet, a sigurno i sport ostaje, pokazuje i Ženski rukometni klub Trebjesa. Uprava i stručni štab kluba bazirali su rad isključivo na razvoj mladih igračica, pa su u tekućoj sezoni u prvi tim uvrstili djevojke rođene 2006. godine. 

Iskustvo igranja u prvoj ligi biće zalog za budućnost. Iako za sada nemaju niti jednu pobjedu, u klubu vjeruju da je svaki minut proveden na parketu u elitom takmičenju, dragocjeno za njihov dalji rukometni razvoj.

Svakako da smo u klubu bili svjesni da će ovo biti značajno prilogađavanje mladih  igračica na elitno takmičenje i da će svaki munut proveden na terenu biti za njih preveliko iskustvo. Nakon odlaska nosioca igre, šansu su dobili igrači koji su u prethodnim godinama bili na klupi ili tribinama, tako da je to jedan proces koji će tek dati rezultate vremenom. U utakmicama koji smo gubili minimalnom razlikom vidjelo se to neiskustvo koje će sigurno doći sa  godinama. Cilj je da uz kvalitetan rad u drugom djelu sezone izborimo opstanak u elitnom takmičenju. Prošli smo i 1/8  finala Kupa gdje će im veći fond utakmica značiti za njihov razvoj i napredak”, kaže za nas portal Miloš Perović, trener u ŽRK Trebjesa.

Klub su ljetos napustile starije, igračice koje su nosile igru u prethodnoj sezoni. To je bio signal za upravu da fokus stave na mlađe igračice, a kako Perović priznaje, nijesu pogriješili.

Naš klub je bio treći u državi čime je nastavljen kontinuitet dobrih rezultata. To je rezultat kojim je izboren EHF Cup, koji nismo igrali zbog troškova samog takmičenja.  Nakon ljetnje pauze dosta klubova je bilo zainteresovano za naše igračice tako da je devet njih, koje su bili okosnica tima, promjenilo sredinu i prešlo u inostrane i klubove u domaćem šampionatu.  U ovom sezoni smo priključili talanetovanu generaciju 2006/2007. koji su po prvi put osjetili čari igranje u eliti, i mislim da nijesmo pogriješili uprkos rezultatima”, jasan je Perović.

Talentovana generacija 2006. godište, pored prve lige, nastupa i u državnom prvenstvu za svoj uzrast. U prethodnoj sezoni u klub je i stigao jedan ligaški pehar.

U prethodnoj godini svakako bi istakao titulu prvaka Crne Gore koji smo osvojili u pionirskom uzrastu sa svim pobjedama i impresivnom gol razlikom . Takođe, generacija 2006/2007. je u prošloj sezoni bila treća u državi dok smo osvojili sve međunarodne turnire na kojima smo učestovali”, ističe Perović.

Tako su rukometašice Trebjese u godini na izmaku zauzele treće mjesto u Prvoj ženskoj rukometnoj ligi za seniorke, treće mjesto u pionirskoj ligi generacija 2006/2007, šampionke Crne Gore u uzrastu 2008/2009. godište, prvo mjesto na VI Međunarodnom rukometnom turniru za seniorke “Voljenom gradu Mostar “,  prvo mjesto na V Međunarodnom rukometnom turniru “Trebješko kup” Nikšić 2021 – pionirke 2008/2009, drugo mjesto na V Međunarodnom rukometnom turniru “Trebješko kup” Nikšić 2021 – pionirke 2006/2007, prvo mjesto na II Međunarodnom rukometnom turniru “ Mini Trofej Trebjese “ – Nikšić 2021 – generacija 2008/2009. i prvo mjesto na II Međunarodnom rukometnom turniru “Mini Trofej Trebjese“ – Nikšić 2021. generacija 2009/2010, prvo mjesto na Međunarodnom rukometnom  turniru “ Više od igre “ u Sarajevu 2021, prvo mjesto na Međunarodnom rukometnom turniru “ Kup Trebjese “ u Nikšiću 2021 -seniorke, prvo mjesto na Međunarodnom turniru “Kup Trebjese” – Nikšić 2021 – pionirke, prvo mjesto na Međunarodnom turniru “ Montenegro handball cup “ – Podgorica 2021 – pionirke 2008/2009, drugo mjesto na Međunarodnom turniru “ Montenegro handball cup “ – Podgorica 2021 – pionirke 2006/2007, prvo mjesto na Međunarodnom turniru “ Novogodišnji turnir Mojkovac 2021“ –Mojkovac 2021 – pionirke 2008/2009 i prvo mjesto na Međunarodnom turniru “ Novogodišnji turnir Mojkovac 2021“ –Mojkovac 2021 –  mlađe pionirke 2010/2011. 

Iz kluba je čak devet igračica u toku ove godine igralo za pionirsku reprezentaciju, tri za juniorsku, dok je su dvije igračice bile u kadetskoj selekciji