Single Blog Title

This is a single blog caption

Odličan učinak „medvjedica“ na turniru „Djuro Hrcan“

Postovani Prijatelji,

u ranim jutarnjih casovima, nase Medvjedice, sa dvije ekipe (pionirska i seniorska) i članovima strucnog staba,tj.nas oko 40, smo doputovali sa medjunarodnog  turnira “Djuro Hrćan“, odrzanog u Gornjem Vakufu Uskoplje , u organizaciji nasih dragih prijatelja iz ZRK Sloga.

Iako umorni od napornog visesatnog putovanja, vracamo se zadovoljni i prepuni utisaka, prije svega odusevljeni gostpoprimstvom nasih domacina – zaista je pravo zadovoljstvo bilo ucestvovati po drugi put na ovom odlicno organizovanom turniru, gdje se domacini iskreno trude i uspijevaju da svaka od ekipa bude uvazena, docekana i ispracena na pravi nacin – i vise od toga – sve cestitke i iskrena zahvalnost domacinima na vise nego prijateljskom i domacinskom odnosu, jer u svakom momentu smo se osjecali kao kod svoje kuce.

 

Takodje, moramo reci da je ove godine i kvalitet prikazanog rukometa na turniru, na jos visocijem nivou, tj.konkurencija i ekipe na turniru su sve bolje, pa smo i u tom smislu dobili zaista kvalitetnu satisfakciju u smislu priprema za novu sezonu za obje nase generacije igracica.Zelimo reci, da smo veoma zadovoljni odnosom i ponasanjem nasih clanica na ovom putovanju i boravku u Gornjem Vakufu,a zatim i ostvarenim rezultatima u obje kategorije, znanjem i zalaganjem Medvjedica na utakmicama turnira, u ovom veoma vaznom pripremnom periodu za predstojece ligaske aktivnosti.

Pionirke su u polufinalnom mecu savladale ekipu SR Travnik , a zatim u finalnom mecu protiv ekipe ZRK Krivaja pokazale karakter i zelju, te svakako zavidno rukometno znanje, na koje sme veoma ponosni. Tokom skoro cijelog meca nasa ekipa je odrzavala prednost do 2 pogotka, ali je na samom kraju istoga, posustala sa snagom i koncentracijom, te finalni mec izgubila 1 pogotkom razlike, sto vjerovatno i nije ni cudo s obzirom na putovanje od skoro 6 sati, te svakako jer su nekoliko pionirki iz prve ekipe bile sprijecene da odu na ovo putovanje.Svakako, ekipa je, i sve clanice, odlicno odradila ovaj naporni i zahtjevni zadatak, i dobila jos jedno divno ljudsko i rukometno iskustvo.

Seniorska ekipa je u odlicnom i izuzetno uzbudljivom polufinalnom mecu protiv ekipe RK Krivaja porazena izvodjenjem penala,na cemu im cestitamo – nedostajalo nam je mozda i malo sporstske srece, jer smo ispustili vodjestvo od 2 gola prednosti, na 5 minuta prije kraja meca, ali time nase seniorke dobile i jos jedno veliko igracko iskustvo igranja u jakim mecevima poput ovoga, kakav je svakako bio sa ekipom ZRK Krivaje, koja je trece plasirani premijeligas u susjednoj drzavi i ucesnik evropskog Challenge kupa za sezonu pred nama. U mecu za 3. mjesto savladali smo ekipu domacina, i time uspjesno i sa seniorskom ekipom odradili i zabiljezili jos jedno veliko i divno iskustvo.

Kroz veliki broj pojedinacnih nagrada smo takodje dobili veliko priznanje za prikazanu igru na ovom turniru, a one su:

U Pionirskoj konkurenciji:

Najbolji igrač turnira je Andjela Gezović , a u najbolju sedmorku turnira pored Andjele koja je i najbolji srednji bek turnira izabrana je i Sara Burić kao najbolji  lijev bek dok je Anja Drašković proglašena najboljim pivotom turnira .

U seniorskoj  konkurenciji:

Najbolji igrač turnira je Kristina Peković koja je proglašena i najboljim lijevim bekom turnira , dok je u idealnu postavu turnira izabrana i Iva Lalic kao najbolji pivot turnira .

Jos jednom cestitamo svim nasim clanovima na zalaganju i uspjehu, a konkurentskim ekipama na fer i korektnoj igri.

Domacinima zahvaljujemo na gostoprimstvu i cvrsto obecavamo i sa radoscu ocekujemo sledece gostovanje na istom turniru sledece godine – vidimo se i spremamo za 2019. godinu 😊