Single Blog Title

This is a single blog caption

Danica Pandurević „Svaki napor se isplatio“

Spuštena je zavjesa na Svjetskom rukometnom prvenstvu za igracice rodjene 2000 i mladje. „Rukometni grad “ kakav je Kielce dom velikana PGE VIVE KIELCE-a ugostio je najbolje reprezentacije na rukometnom mondijalu. I baš u tom Kielce-u gol naše reprezentacije čuvala je Danica Pandurević prva igračica iz našeg kluba koja je nastupila na svjetskom prvenstvu . Titulu je osvojila Rusija fenomenalnom pobjedom nad Madjarskom ,treće mjesto osvojila je Korea i tako redom za redom do 17 mjesta gdje se plasirala naša reprezentacija osvojivši President cup.  Mlade Lavice su nastup na šampionatu zavrsile sa po tri pobjede i poraza, i remijem. Pobjede su zabiljezili protiv selekcija Kazahstana(u grupi )  Argentine i Čile( u President cup-u) dok su  porazene su od Francuske, Južne Koreje i Tunisa, a nerijeseno odigrale  sa Španijom

Svoje utiske sa prvenstva prenijela nam je Danica koja je jedno vrijeme bila i najbolje ocjenjeni golman u udarcima sa 9 metara :

Svakome ko počne da trenira neki sport, jedna od želja je i da se jednog dana nađe u dresu reprezenzacije i da brani boje svoje države na velikim takmičenjima. Ove godine mi je pružena šansa da budem među najboljima i da se izborim za svjetsko kadetsko prvenstvo u Poljskoj.

 


Naravno, svaki početak je težak, tako da nije bilo baš lako u početku se navići na saigračice i sistem rada, mada uz želju i volju, sve se prebrodi.Kao neko ko je prvi put bio na velikom takmičenju sa reprezentacijom, mogu reći da sam oduševljena cjelokupnom organizacijom tokom čitavog boravka tamo, ali ono što me je najviše oduševlo su rukometni potezi ekipa koje su u samom vrhu. 
Među tim ekipama našla se ekipa Koreje, koja me je izuzetno iznenadila potezima, uigranošću i željom. To je po mom mišljenju ujedno bio i najjači protivnik u našoj grupi.
Gledajući ostale ekipe, najzapaženija mi je bila ekipa Rusije, koja je i osvojila svjetsko prvenstvo drugi put za redom. Svaki potez im je doveden do savršenstva, što je uticalo da prvenstvo osvoje bez ijednog poraza. Iako sam prvi put obukla dres reprezentacije, imala sam povjerenje i saigračica a i trenera, što mi je pomoglo da svoj dio posla odradim maksimalno, tako da mogu reći da sam jako zadovoljna svojim učinkom.

Ekipno, osvojile smo President Cup, što nam je omogućilo da se sledeće godine takmičimo na Evropskom prvenstvu u A diviziji. Moram istaći da je nevjerovatan osjećaj podići pehar na tako velikom takmičenju, i znati da se svaki napor isplatio.


Ovim putem želim da se zahvalim trenerima u reprezentaciji koji su cijenili moj rad, i koji su mi pružili priliku da budem dio svega ovoga. Naravno, ništa od ovoga ne bi bilo bez mog kluba i mojih „medvjedica“, među kojima sam mnogo napredovala uz odličan rad trenera, a i nas samih, tako da ovim putem želim da se zahvalim mojoj ‘Trebjesi’ na tome što su doprinijeli mom napredovanju, ne izostavljenoj podršci i naravno poridične ljubavi koja vlada među nama.