Single Blog Title

This is a single blog caption

FILMSKA PRIČA IZ CRNE GORE: Tanja Ašanin, djevojka o kojoj će pričati rukometna Evropa

Piše: Haris Zilić

Ljubav prema sportu nekad zna pomjerati mnoge granice. Primjer ustrajnosti, želje i odlučnosti da se dođe do cilja dolazi nam iz komšijske Crne Gore.

Ime Tanje Ašanin obilježit će rukometnu deceniju ispred nas. Djevojka koja je odrasla u Pavinom polju, selu udaljenom 40 km od Bijelog polja ovih dana dosanjala je svoje rukometne snove.

Prije tri godine, Tanja je upisala fakultet u Nikšiću, a u klubu Trebjesa NOA počela je ozbiljnije trenirati rukomet, kojim se bavila rekreativno u Bijelom Polju.

Uz želju, rad i dirigentnu palicu trenera Miloša Perovića, Tanja je za svega tri godine izrasla u jednog od najvećih drgaulja evropskog rukometa. Rođena je 1996. godine, a u ovoj sedmici ispunilo joj se sve za šta jedan sportista trenira.

Prvo je dobila poziv u seniorsku reprezentaciju Crne Gore, da bi danas bio i ozvaničen transfer u bivše prvakinje Evrope ekipu Budućnosti. Pored Budućnost za Tanju su bili zainteresovani i vodeći evropski klubovi iz Mađarske, Danske, Francuske…

Pred ovom izuzetnom djevojkom je blistava rukometna karijera. Za kratko vrijeme postigla je velike stvari, a njena priča je jedna od onih koje mogu imati i jaku podlogu za dobar film.

Put do zvijezda je moguć, ako ti zaista želiš njime koračati.