Single Blog Title

This is a single blog caption

DRAGAN ADZIĆ POSJETIO RK TREBJESA NOA

U subotu 5.maja, u visesatnoj, radnoj, posjeti nasem Klubu, boravio je g-din Dragan Adzic,trener ZRK Buducnost, o cijim uspjesima i trenerskom kredibilitetu u svijetu rukometa nije potrebno previse govoriti – njegova dostignuca sa klubom i crnogorskom reprezentacijom su mjerilo vrhunskog uspjeha u rukometu i mnogo vecim drzavama i rukometnim silama.

Na pocetku posjete g-din Adzic je u sali niksicke Gimnazije, ispratio trening pionirske i mladje pionirske ekipe nasega kluba, nakon kojega je izrazio zadovoljstvo sposobnostima i prikazanim znanjem i zalaganjem u radu najmladjih Medvjedica. Obratio se, njima preko 50 najmladjih, na kraju treninga, sa rijecima iskrene podrske, te svakako dragocjenih savjeta i preporuke za prve takmicarske korake, ovih perspektivnih djevojcica, medju kojima se trenutno nalazi i 6 reprezentativki u pionirskoj kategoriji nase drzave. Svakako, g-din Adzic je rado odgovorio na stidljiva pitanja nekih od njih, a pravo je zadovoljstvo bilo posmatrati njihova radosna i ozarena lica u toj komunikaciji 😊

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nakon toga, g-din Adzic je odrzao predavanje i razgovarao sa nasom seniorskom ekipom Medvjedica,tokom kojega su nase djevojke cule niz novih i dragocjenih savjeta i preporuka, prije svega o pristupu i radu potrebnom za ostvarivanje vrhunskih rezultata pojedinaca i tima prevashodno. Nesebicno, kao i uvijek, on je , s obzirom na situaciju u nasem klubu sa kojom je upoznat, i nedovoljnim uslovima za rad,navodio pozitivne primjere i ohrabrio nase igracice u njihovim nastojanjima, te svakako pohvalio prikazane rezultate, karakterisuci ih odlicnim i za svaku pohvalu, te Upravi kluba preporucio jos veca ulaganja u ovaj tim.Odgovorio je otvoreno i na sva pitanja, na neskriveno zadovoljstvo nase prve ekipe.

Na kraju posjete, kroz neformalno druzenje i otvoreni razgovor sa dijelom Uprave kluba, g-din Adzic je sumirao i saopstio utiske vidjenoga i onoga sto je primijetio u razgovorima sa nasim clanicama.

Svakako, podijelio je sa nama i svoja organizaciona iskustva i preporuke za funkcionisanje nasega kluba,gdje smo zajedno dosli do zakljucka, da planovi nasega kluba aposlutno korespondiraju sa idejama i planom razvoja rukometa u Crnoj Gori. Nas predsjednik kluba i prvi trener, Milos Perovic, dobio je pozitivne komentare za nacin rada, i posebno stil igre koji se gaji u nasem klubu, kao jedan od najmodernijih u svijetu rukometa, cime smo dobili podrsku da nastavimo u istom pravcu.

Ova posjeta je zavrsena na najljepsi moguci nacin – susretom nase mlade ekipe sa prvim timom Buducnosti, u kojemu su nase Medvjedice, po rijecima g-dna Adzica, pokazale izuzetnu tehnicku spremnost i veliko znanje, uprkos svojim godinama – dobili smo od njega epitet ekipe koja je sigurno vazan dio buducnosti rukometa Crne Gore, i da se u nasim redovima prepoznaju vec sada, sa 15, 16 i 17 godina starosti, neke nove nade evropskih rukometnih arena, naravno samo i ukoliko nastave, te jos vise uloze u rad i edukaciju, sto svakako nece izostati u nasoj Trebjesi.

Zahvaljujemo se g-dinu Draganu Adzicu na odvojenom vremenu, i kvalitetnom sportskom druzenju, koje je uprilicio sa nasim clanicama,

ali i cijelim Klubom, svjesni koliko smo bogatiji sa svakom posjetom, i svakim novim razgovorom sa ovim izuzetnim rukometnim strucnjakom.

Trebjesa krupnim koracima nastavlja dalje, osnazena jos jednim divnim iskustvom, bogatija novim i vrijednim znanjima!

Iznad svih Trebjesa NOA!