Single Blog Title

This is a single blog caption

Trener RK Trebjesa NOA za portal Crna Gora: Ostvarili smo ciljeve, postavili rekorde, sezona za pamćenje

Milos Perovic trener rukometnog kluba Trebjesa Noa, govorio je za portal crna.gora.me o uspjehu njegovog tima i briljantnoj polusezoni bez poraza. 

Fenomenalna polusezona, niste poraženi od novembra prethodne godine, drugi ste na tabeli i plasirali ste se u prvu ligu. Cilj je ostvaren ?

Prevashodni cilj za ovu sezonu bio je da naše djevojčice osjete sve čari ligaškog takmičenja, pa da kao igrači i kao tim sazrijevaju i bivaju bolji, za neke kasnije izazove, koji nas očekuju u ovom sportu. Možemo reći da smo svi u klubu, počev od samih članica tima, pa do uprave, izuzetno zadovoljni njihovim igrama i rezultatima. Za svoj premijerni nastup  popularne „medvjedice“ su se pripremale na betonu, išle od jednog do drugog gradskog igrališta, trenirale u parku, a onda ušle u salu i pokazale svoj talenat. Polusezonu smo zavrsili bez poraza (rekord u svim ligama), postavivši četiri rekorda. Kao domacini  na svom terenu nismo poraženi, dali smo najviše golova kao domaćin na jednoj utakmici  (46 golova), dok smo i u gostima postigli najviše golova i to 44, što su rekordi u svim ligama pod okriljem RSCG. 

Kakvo je raspoloženje u klubu ? 

Raspoloženje u klubu je odlično. Svih 25 igračica, koliko je bilo licencirano za ligu su dobili svoju šansu, a možemo reći da je uspjeh u premijernoj sezoni  postignut sa djevojkama čiji je prosjek godina 15.6, a na tu činjenicu u klubu smo najviše i ponosni. Želim takođe da izrazim ogromnu radost, jer su svojim zalaganjem i nevjerovatnim sportskim i timskim duhom uspjele animirati našu, nikšićku publiku, koja je iz utakmice u utakmicu u sve većem broju posjećivala  naše ligaške susrete, gdje su od srca navijali i podržavali naše mlade rukometne nade. To je i dokaz da naši cijenjeni sugrađani nijesu zaboravili rukomet, da ga vole kao i uvijek, i da očekuju da naš grad iznjedri još više izuzetnih i vanserijskih igrača.

Sljedeće sezone igraćete u prvoj ligi ?

Na sljedećoj skupštini RSCG biće razmatran sistem takmicenja u svim ligama, aočekivanja su da se liga proširi na osam klubova, kao i da svaki prvoligaš mora da ima pionirsku ekipu koja će igrati u predigri utakmice prvog tima. Tako da ćemoposle te sjednice imati jasan putkokaz po tom pitanju. 

Pročitajte još:   Raičević: Dajte vremena ovom timu
Da li ste razmišljali o očekivanjima, pripremama ?

Ovih dana već uveliko radimo  na planovima za narednu sezonu, tako da su u planu i pripreme kao i učesce na brojnim turnirima kako kod nas tako i u inostranstvu, kako bi se što bolje spremili za narednu sezonu. Odmora će biti malo, jer slijede turniri za koje smo već dobili pziv, kao i učešće na brojnim kampovima i seminarima. 
Želimo da odemo na što više turnira, a najizazovniji je svakako turnir u Danskoj, gdje će učestvovati 56 ekipa iz 14 zemalja, a učešće na takvom turniru bi bilo fenomenalno iskustvo za ove mlade dame.  

Djevojke su vjerovatno u fenomenalnom raspoloženju ? Da li planirate da ojačate igrački kadar za sledeću sezonu ?

Svakako da su djevojke prezadovoljne, jer u prvoj godini, postići uspjeh u nikad jačoj konkurenciji je veliki uspjeh za klub i za njih same. Treba napomenuti da je liga brojala 11 klubova i da je bila nikad brojnija, tako da se igrao jako kvalitetanrukomet. Većinu igračkog kadra čine igračice iz „Škole rukometa Trebjesa“ što je znak da smo na pravom putu i po tom pitanju. Dosta igračica je na vratima kluba, mnogi žele da budu dio ove porodice, tako da ćemo ojačati konkurenciju na svim pozicijama.

Pročitajte još:   RUKOMET: Raspucana Tanja Ašanin vodila „medvjedice“ do pobjede u gradskom derbiju
Stiče se utisak da je organizacija kluba na zavidnom nivou ?

Upravni odbor RK Trebjesa Noa čini 21 član, tako da klub ima jake temelje, jasnu viziju i plan. Najveći uspjeh kluba je poziv u reprezentaciju za 32 člana u 3 uzrasne kategorije. Zahvalnost dugujemo prijateljima kluba, našim sponzorima, roditeljima sve djece i našim vjernim navijačima.
____________________________________________________________________
RK Trebjesa Noa, opravdala je epitet hita sezone druge ženske rukometne lige. Nama, ljubiteljima sporta, ne preostaje ništa drugo osim da pratimo njihov napredak i da ove mlade dame podržimo u izazovima koji ih tek sleduju.
____________________________________________________________________

Vasilije Prelević