ZLATNA GODINA KLUBA

‘’ZLATNA GODINA – 3 OD 4 za MEDVJEDICE!’’

Poštovani Prijatelji,

Posebno je zadovoljstvo, pred kraj ove 2023. godine, sumirati rezultate našeg RK Trebjesa Bemax – nakon 10 godina rada, smatramo da smo, prije svega rezultatima, ali i drugim prigodnim načinima, obilježili jubilej, i čvrsto zakoračili u novu eru razvoja kluba.
Na početku, želimo se osvrnuti i čestitati našoj ženskoj reprezentaciji fenomenalno 7. mjesto na planeti, i osvojeno učesće na olimpijskom kvalifikacionom turniru – zaista nevjerovatan uspjeh crnogorskog ženskog rukometa, koji je, uprkos raznim otežavajućim okolnostima, opet potvrdio karakter i snagu dama iz naše male-velike Crne Gore. Uspjeh koji daje volju svim novim generacijama djevojčica, koji otvara put, i koji potvrdjuje da NIŠTA nije nemoguće, ukoliko dovoljno zeliš i uporno radiš. U tom duhu, šaljemo posebne čestitke za našu Tanju Ivanović, koja je bila Medvjedica, a sada kao dio reprezentacije hrabro krči put i bori se za svoje mjesto pored iskusnijih Lavica – ponosni smo, na Tanju i sve njih!
RK Trebjesa Bemax je, od prvog dana, klub prepoznat po posvećenom radu sa mladim generacijama, i posledično, iz godine u godinu postajemo sve veća i snažnija baza nekih novih Lavica – potpuno smo sigurni u to, i sa tom mišlju počinje svaki naš radni dan u sali, svaki trening – svaki korak koji napravimo na dobro i u korist djece koja stiču rukometna, ali i druga znanja u klubu.
Potrebno je pomenuti da ovaj rad i vizija svakim danom nailaze na veću podršku i razumijevanje crnogorske javnosti, te je sve veći broj prijatelja i sponzora kluba, čime uslovi za Medvjedice bivaju boljim i omogućavaju njihov jači napredak – u 2023. god. smo, na naše veliko zadovoljstvo, potpisali generalni sponzorski ugovor sa kompanijom “Bemax”, gdje se želimo posebno zahvaliti njihovim predstavnicima na razumijevanju, podršci i izuzetnoj poslovnosti.
Rezultati koji potvrdjuju gore navedene želje, ali i projekcije, ove godine nijesu izostali, naprotiv – prije svega, ne želeći ponavljati ranije objave, ipak moramo pomenuti uspjehe Medvjedica tokom cijele godine, na raznim medjunarodnim turnirima i kampovima, gdje su sticali internacionalna odličja i usvajale nova znanja i iskustva, upoznajući razne rukometne škole i trenere, stičući tako nemjerljivo iskustvo u cilju svog napretka, ali time i napretka kluba, grada i države.
Osvrnućemo se na, upravo završeni, jesenji dio prvenstva u zvaničnim ligama Crne Gore.
RK Trebjesa Bemax je uzela učešće u 3 od 4 zvanične rukometne ženske lige Crne Gore i ostvareni su sledeći rezultati:
✅️Mladja pionirska liga za 2010. i mladje – ŠAMPIONI Crne Gore, za prvi dio sezone – 1 poraz;
✅️Pionirska liga za 2008. godiste I mladje – ŠAMPIONI Crne Gore, za prvi dio sezone – bez poraza;
✅️II Crnogorska liga za seniorke – ŠAMPIONI Crne Gore, za prvi dio sezone – bez poraza.
✅K️UP Crne Gore- plasman u osminu finala
Smatramo da nije potrebno dalje komentarisati ostvarene rezultate, niti se posebno baviti promovisanjem istih – neka naš rad govori dalje o nama. Želimo samo pohvaliti, jednako, svaku našu Medvjedicu, a posebno najmladje članice, 2012.god. i mladje, koje u okviru svoje mini-lige u organizaciji kluba (zbog velikog broja članica) stiču svoja prva rukometna znanja i bruse šampionski karakter već u tim godinama.
Ovdje želimo pomenuti i saradnju sa Opštinom Plužine, naš novi projekat, podržan od strane organa uprave pomenute opštine, u cilju promocije rukometa djevojčicama Plužina, na čemu im se srdačno zahvaljujemo.
Takodje, posebnu zahvalnost dugujemo svim roditeljima naših Medvjedica, koji su kroz Udruženje roditelja kluba, bili aktivni i produktivni ove godine, više nego ikada.
Pozdravljamo sve navijače i pratioce kluba, uz zahvalnost za svu podršku koju nam svakodnevno pružate, kroz like-ove, komentare ali i kritike – tu smo da radimo i napredujemo!

IZNAD SVIH – Trebjesa Bemax !!!