MEĐUNARODNI TURNIR U MOSTARU

TREBJESA TREĆA NA MEĐUNARODNOM TURNIRU “ VOLJENOM GRADU MOSTAR 2023

Nakon utakmice sa RK Budvanska Rivijera otputovali smo na Medjunarodni turnir u Mostaru pod nazivom „Voljenom gradu Mostar 2023“, u organizaciji Rukometnog kluba Lokomotiva.
Osim domaćina, učestovale su ekipe HŽRK Zrinjski, i ŽRK Leotar iz Trebinja.
Kako je turnir bio seniorskog karaktera mi smo na put otišli u kombinovanom sastavu koju su činile kadetkinje i pionirke kluba .
U prvom susretu od 10:30 sastale su se timovi Lokomotive i Leotara, a slavila je ubjedljivo domaća ekipa rezultatom 42:27.
U drugoj utakmici Zrinjski je pobijedio Trebjesu rezultatom 33:30 gdje je viđena velika borba u kome je mladi sastav Trebjese kontolisao rezultat i u večini meča bio u vodjstvu. Ipak premijerligaško iskustvo ekipe Zrinjskog je preovladalo i meč je riješen u korist ekipe Zrinjski.
U utakmici za treče mjesto gdje su svi igrači dobili priliku savladali smo ekipu Leotara rezultatom 37:18 .
Najbolji strijelac turnira je igračica Lokomotive, Ilajda Šuta, sa 20 golova. Za najbolju golmanicu izabrana je Džana Softić (Zrinjski), a najbolja igračica turnira je Ivana Rozić (Zrinjski).
Vrijedi istaknuti da je cjelodnevni događaj protekao fer, korektno i u sportskom duhu
“Sa ovogodišnjeg turnira “Voljenom gradu Mostar 2023″ nosimo lijepe uspomene. Fer, korektna i kvalitetna igra, druženje, uživanje u rukometu, krasili su spomenutu manifestaciju. Zahvaljujemo se domačinima na fenomenalnom dočeku i vidimo se sledeće godine na istom mjestu .
IZNAD SVIH TREBJESA