SARA BLEČIĆ NAJBOLJA RUKOMETAŠICA

URUČENA PRIZNANJA NAJBOLJIM SPORTISTIMA.SARA BLEČIĆ NAJBOLJA RUKOMETAŠICA

Danas su na svečanosti, koja je upriličena u sali Nikšićkog pozorišta, uručena priznanja najboljim sportistima, sportskim organizacijama i sportskim radnicima Nikšića za 2020. godinu.
Kako se navodi u saopštenju, poštujući tradiciju dugu gotovo pet decenija Sekretarijat za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Opštine Nikšić organizovao je izbor najboljih sportista i ove godine, i pored činjenice da je usljed pandemije korona virusa jedan broj takmičenja ili otkazan ili redukovan. Žiri sastavljen od predstavnika Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, Sportskog centra i sportskih novinara, donio je odluku da za najbolju sportistkinju u rukometu proglasi igračicu našeg kluba Saru Blečić

„Zadovoljna sam sezonom i nagradom za postignute rezultate u 2020 godini, sto mi daje vecu motivaciju za dalje. Mislim da se moj trud i rad isplatio. Zelim jos vise da napredujemo kolektivno i uigravamo jer smo mlada ekipa, da ostvarimo sto bolji plasman. Veliku zahvalnost dugujem mojim saigračicama i treneru Milošu Peroviću. “ -istakla je Blečić

Podsjetimo :

Najuspješnija sportska organizacija je Karate klub ,,Onogošt“ čiji je član Predrag Smolović izabran za najboljeg sportistu. Pored Smolovića među deset najboljih sportsita Nikšića po disciplinama izabrani su: Milutin Osmajić (fudbal), Simon Knežević (tenis), Radosav Spasojević (košarka), Slađana Perunović (atletika), Sara Blečić (rukomet), Jovana Peković (džudo), Niko Perošević (odbojka), Vladimir Vukmirović (skijanje) i Nina Vujičić (biciklizam).

Za najuspješnijeg trenera izabran je Dragoljub Fatić iz Karate kluba ,,Onogošt“, dok je najbolji društveno sportski radnik Đorđije Goranović. Najbolji pojedinac u sportskoj rekreaciji je Bosiljka Drobnjak (Veterani Nikšić), a najuspješniji pedagog fizičke kulture Ranko Perović (OŠ ,,Ivan Vušović“).

Ivan Roćenović iz RTV Nikšić dobitnik je priznanja za najboljeg sportskog novinara.