Single Blog Title

This is a single blog caption

Seniorke RK TREBJESA NOA osvojile turnir u Lazarevcu

Postovani Prijatelji,

Kako smo Vam najavili i upoznati ste – nas klub je proteklog vikenda ucestvovao na medjunarodnom turniru

VI Zarka Kup 2018. u Lazarevcu, Srbija, u trajanju od 2 dana (24. i 25.02.2018 g.)   . Tim povodom zelimo Vas obavijestiti o rezultatima ucesca, i naravno utiscima koje su Medvjedice ostavile na tuniru, ali i dozivjele ovom prilikom 

RK Trebjesa NOA se prijavio za ucesce u dvije starosne kategorije: 1. Pionirke 2004/05. godiste, 2. Seniorke.

 

Nase mladje Medvjedice, koje su ovom prilikom bile oslabljene neigranjem nekoliko standardnih igracica ovoga uzrasta,u sastavu vecinom sa 2005. godistem, nijesu rezultatski zadovoljile svoja ocekivanja i ocekivanja Kluba, pa smo na kraju,poslije odigrane 4 utakmice, zavrsili turnir na 8. mjestu. Sa druge strane, pojedinacno Klub je veoma zadovoljan zeljom i zalaganjem svih igracica, a sigurno da je za njih, tako mlade, ovo jedno ogromno iskustvo i zbog toga izuzetan napredak,u svakom smislu – ucestvovati i igrati na ovako velikom turniru sa velikim brojem ekipa iz Srbije, Hrvatske i BiH jesteveliki korak naprijed u sportskom zivotu, ali i u odrastanju i obrazovanju takodje .

Nasa seniorska ekipa je na turniru ucestovala sa jos 8 ekipa iz regiona, i pokazala izuzetnu igru i zalaganje, do poslednje igracice, jer su treneri pruzili priliku svakoj od njih, kako bi svi osjetili izuzetnu atmosferu ovog odlicnog turnira, te se oprobali u igri sa odlicnim ekipama sa ovih prostora.

Takodje, ovo je bila prilika da se u seniorskoj konkurenciji vide i uporede razliciti trenerski pristupi rukometnom sportu uopste,te kako razliciti stilovi igre i pomenute razlicite rukometne skole izgledaju u medjusobnim susretima.Mozemo reci da je bilo pravo zadovoljstvo posmatrati sve utakmice, i da je publika u Lazarevcu bila veoma zadovoljna prikazanom igrom i kvalitetom svih ekipa – jednom rijecju, proteklog vikenda u Larazevcu se i te kako imalo sta vidjeti na rukometnom terenu.

 

Evo rezultata nasih seniorki po utakmicama:

 

TREBJESA  NOA  –  KOLUBARA
28 : 12
TREBJESA NOA – RADNIČKI
28 : 21
TREBJESA  NOA  – DUBOČICA
27 : 13

Poslije odigrane 3 utakmice su usle u finale, u finalnom mecu, i udarnom terminu, nedjelja uvece u 18:00 sati, nase Medvjedice su u veomauzbudljivom i borbenom mecu, pred velikim brojem gledalaca u dvorani SC u Lazarevcu, pobijedile jakog protivnika, ekipu prvoligasa Metalaca:

 

METALAC – TREBJESA NOA
18 : 21
 

Tokom cijelog meca nase Medvjedice su odrzavale prednost, i nijesu, naravno, dozvolile nikakvo iznenadjenje ovom prilikom 😊

 

Osim ovog velikog uspjeha, osvojena je i pojedinacna nagrada (ziri za izbor u pojedinacnoj konkurenciji jesu svi treneri, svih ekipa ucesnika na turniru) > najbolja igracica turnira u seniorskoj konkurenciji jeste nasa Irina Lalatovic (desno krilo), pa joj i ovom prilikom od srca jos jednom cestitamo 

 Naglasicemo da je trenerski ziri svih ekipa takodje kao jedinu konkurenciju Irini imao samo, opet nasu Saru Blecic (kapiten), sto samo po sebi govori o kvalitetu nase igre. Sa tim u vezi , moramo pomenuti da je nasoj odlicnoj Masi Varajic (lijevo krilo) titula prvog strijelca turnira u seniorskoj konkurenciji izmakla za 1 ili 2 gola, ali je njena nesebicnost i timski duh, kao kod svake od njih, i uvijek, bila vaznija.

Na kraju, apsolutno zelimo reci da je svaka nasa Medvjedica prikazala izuzetnu igru, sto se vidi po rezultatima, i kao klub ne zelimo odvajati niti jednu od njih – sve cestitke i zahvalnost svakoj, na vise nego dostojnom predstavljanju nasega Kluba, Niksica i Crne Gore na ovom jakom medjunarodnom turniru.

 

Zelimo se zahvaliti svojim sponzorima i svakako roditeljima nasih Medvjedica na podrsci, koji su nam pomogli da organizujemo i ostvarimo odlazak na ovaj turnir.

 

Takodje, posebnu zahvalnost dugujemo organizatoru turnira RK Kolubara, i gospodji Zorici Kamidzorac, na pozivu za turnir, te izuzetnom gostoprimstvu u svakom smislu,jer smo se, nasi ćlanovi obje ekipe i strucni stab, osjecali kao kod svoje kuce, u svakom momentu 😊

 

Veliki pozdrav za sve prijatelje nasega Kluba – IZNAD SVIH TREBJESA NOA!!! 😊