Single Blog Title

This is a single blog caption

„Medvjedice“ pokazale humanost i osvojile turnir u Bijelom Polju

Humanitarni turnir u rukometu održan je danas 30.12.2017  u SC „Nikoljac“, a sva prikupljena sredstva  donirana su korisnicima Dnevnog centra „Tisa“ i Male grupne zajednice.

Učešće na današnjem turniru uzeli su rukometni klubovi TREBJESA NOA (Nikšić), „Bek“ (Podgorica), „Komovi“ (Andrijevica), „Stella“ (Bijelo Polje), MRK i ŽRK „Jedinstvo“, a turnir je odigran u muškoj i ženskoj kategoriji.

U muškoj kategoriji najbolja je bila ekipa iz Andrijevice, dok su u ženskoj konkurenciji pobjedu odnijele rukometašice nikšićke „Trebjese NOA“.

U izjavi za portal radia Bijelo Polje trener Milos Perovic istakao je da  „Organizovanje ovakvih događaja zaista je od ogromnog značaja, zato bih i čestitao kolegama iz Bijelog Polja što su pokrenuli ovakvu akciju, koja je prije svega humanitarna, a ujedno i važna za popularizaciju rukometa. Vjerujem da je i publika uživala, jer je bilo mnogo dobrih utakmica“, 

 

Jedan od pokretača humanitarne akcije i trener ženske rukometne ekipe “Jedinstvo”, Marko Stojanović, kazao je da je ovo drugi put da organizuju turnir sa ciljem da pomognu djeci i mladima sa smetnjama u razvoju.

„I ove godine odziv je bio sjajan, pored sportista, uključile su se i brojne kompanije i firme, koje su takođe dali veliki doprinos. Zadovoljstvo je bilo vidjeti osmijehe djece, dok su se slikali i družili sa rukometašima. Same utakmice bile su nekako u drugom planu, jer nam je i cilj bio da djeci i mladima iz „Tise“ predstojeće praznike učinimo ljepšim, kao i da cjelokupnoj zajednici ukažemo na važnost pružanja pomoći onima kojima je to zaista potrebno“, naglasio je Stojanović.

Iako je rezultat bio  u drugom planu „medvjedice“ su slavile u sve tri utakmice na turniru pobjedivsi ekipe RK Stella ,RK Bek i domacina turnira ZRK Jedinstvo i tako  na superioran nacin zavrsile polusezonu ,nakon cega slijedi pauza za praznike i pripreme za nastavak sampionata .Na turniru nagrada za najboljeg strijelca turnira otisla je u ruke Bojane Koprivice koja je nemilosrdno restala mreze protivnika u sve tri utakmice .Djevojke koje su prethodnih dana sakupljale donacije za ovaj humanitarni turnir   nastupile su  u sledecem sastavu : Gezovic,Pandurevic,Bojovic,Milovic,Pekovic,Koprivica,Blecic,Radovic,Varajic,Vujovic,Adzic,Lalatovic , treneri Milos Perovic i Risto Blagojevic i sekretar Vesko Perovic .

Zahvalnost dugujemo  organizatorima na lijepom prijemu i organizaciji turnira ,ekipama na fer i korektnoj igri  kao i nasim prijateljima kluba i  igracicama  koji su donacijama pomogli organizaciju ovog turnira .IZNAD SVIH TREBJESA NOA 🙂