Single Blog Title

This is a single blog caption

Tanja Ašanin, prvi strijelac ženske rukometne lige: „Kroz sport postajemo zdrave ličnosti

Prva polusezona ženske rukometne lige Crne Gore je završena, broje se dani do novogodišnjih i božićnih praznika. Prva mjesto na tabeli dijele Levalea i Budućnost, treća je Devetka, koju u stopu prati Trebjesa NOA. Trebjesa je debitant u prvoj ligi, a u svojim redovima krije jedan pravi „motor“ – koji pokreće ovu ekipu mladih djevojaka, sa ubjedljivo najnižim prosjekom godina.

 

Naime, desni bek RK TREBJESA NOA Tanja Ašanin prvi je strijelac na polusezoni u prvoj ženskoj rukometnoj ligi. Ona je u 8 utakmica postigla 43 gola, što je nešto više od 5 po meču. Ovim povodom razgovarali smo sa mladom Ašanin (21).

Ašanin dolazi iz Bijelog Polja, studira ruski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Nikčiću, a rukometom se bavi više od tri godine, od čega već dvije provodi u Trebjesi.

„Za nekoga ko se relativno kratko bavi rukometom svakako da je osjećaj lijep i lijepo je vidjeti svoje ime na tabeli, biti najbolji među najboljima. Sve to iziskuje mnogo truda, rada i odricanja, ali kad voliš ono što radiš i posvećen si tome, ništa ne pada tesko“ objašnjava Ašanin za Media sport i dodaje da je svako priznanje samo potvrda da je na dobrom putu.

„Daje mi dodatnu motivaciju. Moram naglasiti da ovo nije samo moj, nego i uspjeh cijele ekipe na koju sam veoma ponosna i bez koje ovo ne bi bilo moguće“ ističe Ašanin.

Ke da je, kako je još uvijek na početku svoje karijere, sve ovo veliki izazov.

„Tamičenje u prvoj ligi je za sada za mene najveći izazov, s obzirom na to da smo ove godine debitanti i da smo najmlađa ekipa koja je izbrila učešće u elitnom takmičenju“ dodaje Ašanin.

Ašanin kaže da je sport taj koji oplemenjuje ljude.

„Kroz sport postajemo zdrave ličnosti. Sport mi je omogućio da putujem, učestvujem na mnogim takmičenjima, upoznam nove ljude i gradim prijateljstva, što predstavlja jedan od najljepsih aspekata sportskog života. Upoznala sam mnogo ljudi iz rukometnog svijeta i ne bih mogla nikoga konkretno da izdvojim, jer je svaki igrač osoba za sebe koji je na mene ostavio poseban utisak“ objašnjava najbolji srijelac ženske rukometne lige.

Na pitanje da li ima neku poruku za mlade ljude koji imaju želju da se bave sportom, Ašanin kaže:

„Svako ko se bavi sportom nikada ne smije da odustaje, mora da vjeruje u sebe, a uspjeh sigurno neće izostati“ poručuje Ašanin.

Mediasport.me