Single Blog Title

This is a single blog caption

RK TREBJESA NOA USPOSTAVIO SARADNJU SA ŠVEDSKIM H43 LUND

Predsjednik i trener RK Trebjesa NOA Milos Perovic, od 27 oktobra  do 5 novembra  , bio je gost našeg proslavljenog rukometnog reprezentativca g-dina Zorana Roganovića. Naime, na njegov poziv za posjetu Svedskoj, i gradu Lund-u , na kampu Z 23 handball koji je jedan od najboljih rukometnih kampova u Skandinaviji ,  te  rukometnom klubu H 43 ,  u kojem je g-din Roganović sportski direktor, nas trener se rado odazvao, te imao priliku 10 dana boraviti i raditi sa članovima i upravom ovoga velikog Kluba. Prije svega, treba navesti, da je g-din  Roganovic najbolji strijelac Švedske svih vremena, i bićemo slobodni reći, legenda ovoga sporta u toj zemlji. On je, takodje, izuzetan domacin, spreman da na najlepši način, svesrdno, dočeka ljude iz svoje države,  sto je nas trener ovom prilikom imao priliku i osjetiti.

O detaljima boravka, te uslovima rada trenera i igrača u ovom klubu,  u cijeloj Švedskoj, detalje nam prenosi nas trener Miloš u svojoj sledećoj izjavi.

“ Zaista sam impersioniran svim onim sto sam video u Švedskoj .Počevši od samog prijema, Zoranove porodice , do svih ljudi koji su uključeni u organiziciji kampa  i samog kluba.Uslovi za rukomet u ovoj zemlji i gradu Lundu su fenomenalni. Od malih nogu sve je  podredjeno budućim rukometasima i rukometašicama  ,tako da djeca idu u rukometne gimnazije ,a kasnije svoje usavrsavanje u rukometu obavljaju u 32  rukometne dvorane koliko ih imaju u samom gradu .Jednom rijecju pravi rukometni i univerzitetski grad u Švedskoj . Drago mi je da sam dobio priliku da svoje znanje  unaprijedim  i proširim u kolijevci rukometa ,i velika zahvalnost Zoranu na pozivu i srdačnom prijemu.

Za nas sajt svoje utiske prenio nam je i nas poslavljeni reprezentativac Zoran Roganović

 

“Poslije visegodišnje saradnje i rada na mom kampu u Budvi drago mi je što sam sada ugostio Miloša ovdje u Lundu da vidi kako se radi i kakvi su uslovi za trening u Švedskoj. U dvorani gdje smo trenirali su kancelarije dva vrhunska kluba kao i rukometne federacije Skåne(juzni dio Svedske, inace najrazvijenija rukometna pokrajina Svedske) tako da su Miloševi treninzi bili praćeni od strane mnogih rukometnih radnika i svi su imali samo riječi hvale za njegov rad. Siguran sam da ovo nije Miloševo poslednje gostovanje već samo pocetak jedne dugotrajne saradnje”|-istakao je Roganovic

Želimo dodati samo, da je nas klub RK Trebjesa NOA potpisao sporazum o sportskoj saradnji, prvi sa balkanskih prostora, sa ovim velikim Klubom  H43 LUND koji broji oko 1200 clanova, i preko 60 različitih selekcija!

Svoje utiske o saradnji prenio je direktor  ovog uzornog kluba Mats Andresson

”U klubu se veoma radujemo što smo uspostavili saradnju sa nekom ekipom sa Balkana i drago nam je sto je to Trebjesa koju predvodi Miloš Perović koji se dokazao vise puta svojim radom na kampu kod Zorana u Budvi a sada smo imali priliku i da ga gledamo i na licu mjesta ovdje u Lundu i da se uvjerimo lično da se radi o odličnom stručnjaku. Sigurni smo da će ova saradnja biti od koristi i nama i Trebjesi i vec smo u kontaktu oko realizovanja nekih ideja”

Veoma smo ponosni na predstojecu saradnju, gdje aktivno radimo na razradi mogućnosti i potencijala iste, u svrhu što cvršćeg povezivanja i koriščenja potencijala oba kluba, sa krajnjim ciljem da damo doprinos rukometnom sportu, a sa naše strane, prije svega, dobijemo priliku da članovi nasega kluba uče, napreduju i imaju mogućnost saradjivati sa najboljima u rukometnom sportu – jedan od takvih je sigurno Zoran Roganovic, i klub u kojem radi –  H 43 Lund, kojem dugujemo veliku zahvalnost za priliku koju sada imamo kao klub i svi naši članovi.

Ovom prilikom ga srdacno pozdravljamo, i sa nestrpljenjem ocekujemo priliku i vrijeme kada ce nas posjetiti u nasem Niksiću.